Αντιδράσεις για την εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας–Τρανς – Αλλάζουν «μυστικά» τοποθεσία της δράσης

Η γκέι προπαγάνδα που ονομάστηκε «Εκπαιδευτική δράση με σκοπό την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων» την οποία διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Thessaloniki Pride, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», μαζί με φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιλαμβάνει ανάγνωση παραμυθιών σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 χρόνων, από Drag Queens, αλλάζει χώρο και δεν ανακοινώνεται δημόσια, αλλά μυστικά στους συμμετέχοντες.

“Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα”, είναι ο τίτλος του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού που θα διαβάσουν Drag Queens σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, γιατί… τα Χριστούγεννα, όπως γράψαμε, ήταν σε κίνδυνο και περίμεναν να σωθούν από τις Drag Queens.

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε αυτή τη δράση έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις, ενώ τις τελευταίες μέρες το θέμα έχει πάρει αρκετά μεγάλη έκταση.

Οι εκπρόσωποι από το Thessaloniki Pride και τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο αναφέρουν:

«Με αφορμή τις μέρες των γιορτών που τα παιδιά και τα παιχνίδια τους έχουν την τιμητική τους, το Thessaloniki Pride και οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο διοργανώνουμε αύριο, 30 Δεκεμβρίου, μια δράση γι’ αυτά. Σκοπός μας είναι μέσα από το παραμύθι να απαλλάξουμε τα παιδιά από τις απολιθωμένες αντιλήψεις που βομβαρδιζόμαστε ότι τα χρώματα και τα παιχνίδια έχουν συγκεκριμένο φύλο και να τα αφήσουμε να αναπτύξουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους, χωρίς να γεμίζουν με ενοχές, γιατί προτιμούν το ένα ή το άλλο παιχνίδι.

Είμαστε χαρούμενες και χαρούμενοι που η συμμετοχή είναι πέραν της αναμενόμενης και υπάρχει λίστα αναμονής και παραινέσεις να πραγματοποιήσουμε ξανά παρόμοια δράση. Την ίδια ανατροφοδότηση και ανταπόκριση είχαμε και στο τελευταίο Thessaloniki Pride τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά παρόμοια εκδήλωση.

Την ανάγνωση του παραμυθιού θα την κάνει μια drag queen, που πάντα τραβάει την προσοχή των παιδιών με την εντυπωσιακή εμφάνιση, και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα αμφισβήτησης των έμφυλων στερεοτύπων. Η δράση πλαισιώνεται από φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Παν. Θεσσαλίας στα πλαίσια του μαθήματος Εκπαιδευτικές Δράσεις και Πολιτιστική Διαμεσολάβηση, υπό την επίβλεψη των διδασκόντων. Εννοείται πως όλα τα παιδιά συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους, έχουν φυσικά ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εκδήλωσης, ενώ και ο παιδικός σταθμός που μας φιλοξενεί δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για τέτοιου είδους παιδαγωγικές δράσεις».

Σε νέα τοποθεσία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μετά τις αντιδράσεις

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε ότι λόγω της δημοσιότητας που έτυχε η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσή μας, αναγκαζόμαστε να τη μεταφέρουμε σε νέο μεγαλύτερο χώρο, καθώς ο παιδικός σταθμός Μικρόκοσμος δεν επαρκεί. Η πολλαπλάσια από το αναμενόμενο εκδήλωση ενδιαφέροντος από γονείς για συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση είναι η απάντηση της ελληνικής οικογένειας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από σκόπιμες διαστρεβλώσεις των γνωστών ακροδεξιών κύκλων. Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν απέναντι στα παιδιά, ώστε να αποτραπεί η πιθανή έκθεσή τους σε παραλήρημα μίσους συγκεντρωμένων, και για την εξυπηρέτηση της μεγάλης ζήτησης, μεταφερόμαστε πιο κεντρικά, σε νέα τοποθεσία, για την οποία θα ενημερωθούν οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες στα στοιχεία επικοινωνίας που καταχώρησαν κατά την εγγραφή».

Στο παρακάτω βίντεο μιλάει η drag queen Kitty Demure κι εξηγεί ότι αυτό το κίνημα δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με παιδιά, αφορά άτομα ενήλικα, και μια drag queen συνήθως κάνει περφόμανς σε κλαμπ, κι όλο αυτό εμπεριέχει πολύ σεξ ακόμα και ναρκωτικά, και τα παιδιά πρέπει να μένουν απέξω. Το να μην θες να εμπλέξεις τα παιδιά σου σε όλο αυτό, δεν σε κάνει ούτε ομοφοβικό, ούτε ακροδεξιό.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share