Η κα Tang Yu είναι η πρώτη τεχνητή νοημοσύνη που ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας $ 10 δισ.

Είναι παγκόσμια πρωτιά. Μια κινεζική εταιρεία έχει μια νέα και πρωτότυπη CEO: Την «κα Tang Yu» που στην πραγματικότητα είναι  μια τεχνητή νοημοσύνη

Πώς θα είναι οι επιχειρήσεις μας στο εγγύς μέλλον; Σε αυτό το μέλλον που επινόησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με την 4η Βιομηχανική του Επανάσταση; Σε αυτό το μέλλον που βλέπουμε στο δυστοπικό σήριαλ Black Mirror;

Μια κινεζική εταιρεία μας δίνει ήδη μια γεύση από αυτό, επιλέγοντας ως νέο αφεντικό ένα ανθρωποειδές ρομπότ εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη.

Η NetDragon Websoft είναι μια κινεζική εταιρεία που ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το metaverse. Η αξία της ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 26 Αυγούστου, η εταιρεία διόρισε τη «Madame Tang Yu» ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της.

Πολλαπλές εργασίες

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, αυτή η τεχνητή νοημοσύνη θα παρέμβει στην οργάνωση της εταιρείας προκειμένου να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της: καθημερινή λήψη αποφάσεων, διαχείριση κινδύνου, προσαρμογή μεθόδων εργασίας κ.λπ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: η κυρία Tang Yu θα εκτελεί επίσης καθήκοντα ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να προσφέρει “ένα καλύτερο, πιο υγιές και πιο δίκαιο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους”.

«Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον της επιχειρηματικής διαχείρισης», σχολίασε ο ιδρυτής της NetDragon Websoft, Δρ. Dejian Liu. «Ο διορισμός της κας Tang Yu αντανακλά τη δέσμευσή μας να ενστερνιστούμε πλήρως τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής μας και τελικά να οδηγήσουμε τη στρατηγική μας ανάπτυξη».

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τους αλγόριθμούς μας πίσω από την Tang Yu για να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό, διαδραστικό και εξαιρετικά διαφανές μοντέλο διαχείρισης», συνεχίζει. «Ταυτόχρονα, μεταμορφωνόμαστε σταδιακά σε μια εργασιακή κοινότητα που βασίζεται στο μετασύμπαν για να προσελκύουμε ταλέντα από όλο τον κόσμο».

Λοιπόν, θα θέλατε να εργαστείτε από το μετασύμπαν υπό τις διαταγές ενός ρομπότ, μέχρι… να απολύσουν κι εσάς και σας αντικαταστήσουν με το ρομπότ που τους φτιάξατε;

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share