Η Πενέλοπε Κρουζ εξηγεί τον λόγο που δεν θέλει για τα παιδιά της social media & κινητά (video)

«Υπάρχει κάτι που δεν έχει νόημα»

Η Πενέλοπε Κρουζ είπε ότι δεν χρησιμοποιεί πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν θέλει καθόλου τα παιδιά της σε αυτά.

Η 47χρονη ηθοποιός μίλησε για την αποστροφή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο δημοφιλές talk show CBS Sunday Morning.

«Έχω μια περίεργη σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χρησιμοποιώ ελάχιστα από αυτά με πολύ προσεκτικό τρόπο», αποκάλυψε η ηθοποιός. «Υπάρχει κάτι που δεν έχει νόημα και επηρεάζει ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές».

Και πρόσθεσε: «Νιώθω πολύ άσχημα για αυτούς που είναι έφηβοι τώρα. Είναι σχεδόν σαν να έκανε ο κόσμος κάποιο είδος πειράματος πάνω τους. “Ω, ας δούμε τι θα συμβεί αν εκθέσετε ένα 12χρονο παιδί σε τόση τεχνολογία”».

«Αν εκθέτεις ένα 12χρονο που συμμετέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε οποιαδήποτε μορφή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει προστασία για αυτόν, για τον εγκέφαλό του που αναπτύσσεται ακόμα και πώς αυτό επηρεάζει τον τρόπο που βλέπει ο ίδιος, τα πάντα, όπως και ό,τι σχετίζονται με τον εκφοβισμό», είπε. «Τόσα πολλά πράγματα που δεν είναι τα παιδικά χρόνια που είχαμε».

Η νικήτρια του Όσκαρ έχει δύο παιδιά, τον 10χρονο Λέο και την 8χρονη Λένα, με τον επί μία και πλέον δεκαετία σύζυγό της, Χαβιέρ Μπαρδέμ. Σε κανέναν από τους δύο δεν επιτρέπεται η χρήση λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι πολύ σκληρή με την τεχνολογία, για παράδειγμα, με τα παιδιά μου… Είναι σαν, ναι, θα δούμε μερικές φορές ταινίες ή κάποια κινούμενα σχέδια. Πώς να μην τους αφήσω να δουν ταινίες;» είπε η Κρουζ.

Και πρόσθεσε: «Αυτές ήταν μερικές απίστευτες στιγμές ευτυχίας από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι. Αλλά όχι τα τηλέφωνα μέχρι να γίνουν πολύ μεγαλύτερα και όχι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τουλάχιστον τα 16. Πραγματικά βλέπω ότι αυτό προστατεύει την ψυχική υγεία, αλλά φαίνεται ότι ανήκω σε μια μειοψηφία. Δεν γνωρίζω».

Η σταρ πήγε στο πρόγραμμα προκειμένου να προωθήσει τη νέα της ταινία Parallel Mothers, μια ταινία με δύο γυναίκες που βιώνουν το θαύμα της γέννησης στο ίδιο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Total
0
Shares

Related Posts

Read More

Απάθεια

Οόρος απάθεια καταρχάς σημαίνει έλλειψη πάθους, έλλειψη δράσης ή αντίδρασης. Είναι συνώνυμο της αδιαφορίας. Συναισθήματα όπως ενδιαφέρον, συμπόνια,…
Total
0
Share