Και οι τρεις θέλουν να σου βάλουν τσιπ στον εγκέφαλο

Όταν τσιπάκια άρχισαν να μπαίνουν εθελοντικά στα σκυλάκια, κάποιοι είπαν ότι θα έρθει και η σειρά των ανθρώπων. Τους είπαν συνωμοσιολόγους.

Τώρα στα σκυλάκια τα τσιπάκια έγιναν υποχρεωτικά, ενώ η κατάσταση ωρίμασε πλέον για να γίνεται λόγος για εμφύτευση των τσιπ και σε ανθρώπους. Όχι στο χεράκι, αλλά απευθείας στον εγκέφαλο!

Έτσι σε επένδυση επιχείρησης που θα δημιουργεί τσιπ εγκεφάλου προχωρούν και οι Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα δυο γνωστά μέλη της παγκόσμιας ελίτ χρηματοδότησαν την εταιρεία Synchron, ανταγωνιστική της Neuralink του άλλου μέλους, του Έλον Μασκ, στο νέο της εγχείρημα με στόχο τη δημιουργία συσκευών που θα ενώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με υπολογιστή. Ευτυχώς που όσοι “συνωμοσιολόγοι” έλεγαν μέχρι τώρα ότι ο Γκέιτς έχει βαλθεί να μας βάλει τσιπάκι μόλις επιβεβαιώθηκαν.

Οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή, που τις αποκαλούν BCIs, «μπορούν να ερμηνεύουν και να διεγείρουν τμήματα του εγκεφάλου, ενώ μπορεί να αποτελέσουν και πιθανή θεραπεία στις εγκεφαλικές κακώσεις». Ε ναι… σαν να έχουν καταπιεί κασέτα, κάθε φορά που ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές ηθικής να σου πετάν και το τυράκι περί θεραπείας. Πάντα για το καλό μας!

Η εταιρία ήδη έχει εμφυτεύσει τη συσκευή σε δύο ανθρώπους και αναμένεται να το κάνει και σε άλλους εθελοντές τους επόμενους μήνες. Οι εθελοντές θα παρακολουθούνται από τους γιατρούς για ένα χρόνο και τα ευρήματα θα δοθούν στον FDA.

Σημειώνεται πως σε αντίθεση με τις συσκευές που προτείνονται από πολλές άλλες εταιρείες, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν διάφορους τύπους χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο, το σύστημα της Synchron εμφυτεύεται στη σφαγίτιδα φλέβα με μια διαδικασία παρόμοια με την τοποθέτηση στεφανιαίου στεντ. Από εκεί, το μικροσκοπικό stentrode με ηλεκτρόδια ταξιδεύει μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου.

Το εμφύτευμα λειτουργεί επικοινωνώντας μέσω ενός μικροσκοπικού καλωδίου με ένα δεύτερο εμφύτευμα στο στήθος. Στη συνέχεια, ένας πομπός στέλνει σήματα σε έναν υπολογιστή που βρίσκεται σε κοντινό σημείο με τον ανθρώπου που έχει το τσιπ.

Τώρα βέβαια αν το πιάσεις το θέμα και το εξηγήσεις εις βάθος τι σημαίνει να σου διεγείρουν τον εγκέφαλο και γιατί, πάλι θα σε πουν συνωμοσιολόγο. Όπως και το γεγονός ότι πάμε πλέον και σε οικειοθελή έλεγχο του εγκεφάλου, άρα και του νου κάτι που όχι στο μακρινό παρελθόν θεωρείτο ταμπού.

Αλλά δεν είναι πλέον, ως φαίνεται, και τόσο, αφού τα πλήθη εκπαιδεύτηκαν σιγά σιγά και μεθοδικά στο να κατεβάζουν τις ασπίδες ιδιωτικότητας τους, αποδεχόμενοι την παρακολούθηση παντού, από κάμερες, κινητό, social media κ.λπ

Φάε τώρα κι ένα τσιπ στον εγκέφαλο, γιατί μας κούρασες με όλα αυτά. Αν θες. Προς το παρόν. Γιατί προς το μέλλον, μπορεί και να είναι η νέα πιστοποίηση γέννησης, και τα μωρά να παραδίδονται στους γονείς έτοιμα, τσιπαρισμένα από το μαιευτήριο. Στον γονέα 1 και στον γονέα 2.

Όσοι υποχωρούμε, τόσο θα προχωράνε…

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share