Καταγγελία: Δασκάλα δημοτικού πρόβαλε στην τάξη ερωτική ταινία με ανήλικα αγόρια

Σε μία σοβαρή καταγγελία για μία δασκάλα προχώρησαν γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου στην Αθήνα, οι οποίοι ανέφεραν ότι εκπαιδευτικός πρόβαλε ταινία ερωτικού περιεχομένου σε παιδιά 10 ετών

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά από μία καταγγελία η οποία αφορά δασκάλα δημοτικού σχολείου της Αθήνας που φέρεται να έβαλε σε μαθητές 10 ετών να παρακολουθήσουν ταινία με ερωτικές περιπτύξεις 12χρονων αγοριών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», στην οποία δόθηκαν τα στοιχεία της καταγγελίας και αποκάλυψε την υπόθεση, η δασκάλα έβαλε στους μαθητές να δουν μία ταινία που έχει τον τίτλο «Αγόρια στο ντους».

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν οι γονείς ενός αγοριού διαπίστωσαν πως υπήρχε έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά του, και το παιδί τους αποκάλυψε τι είχε γίνει.

Οι γονείς των παιδιών του σχολείου διαμαρτυρήθηκαν για την αντιπαιδαγωγική μορφή της ταινίας, ενώ επεσήμαναν ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους «για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».

Οι καταγγέλοντες ζήτησαν διαμέσου του δικηγόρου Αθηνών Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά, με εξώδικη όχληση διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο, να γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή «καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου Παιδείας».

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, που εκπροσωπεί κάποιους από τους γονείς, η δασκάλα του δημοτικού σχολείου της Αθήνας αποφάσισε την τελευταία διδακτική ώρα να προβάλει την ταινία «Αγόρια στο ντους», η οποία «ενίσχυε την ομοφυλοφιλία μεταξύ αρρένων».

Η εν λόγω ταινία δείχνει δύο 12χρονα αγόρια μετά από προπόνηση να μπαίνουν μαζί στο ντους και να έχουν ερωτικές περιπτύξεις. Όπως τόνισε ο δικηγόρος στο Newsbomb.gr, οι μαθητές που παρακολούθησαν την ταινία έχουν υποστεί σοκ, ενώ ορισμένα παιδιά είχαν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά γυρίζοντας σπίτι τους, κάτι που «χτύπησε καμπανάκι» στους γονείς.

Μάλιστα, ένα παιδί ήταν αρκετά νευρικό, βρισκόταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση και έκανε μέχρι και εμετό. Οι γονείς του το προσέγγισαν για να μάθουν τι του συνέβη και εκείνο τους εκμυστηρεύτηκε όσα έγιναν εν ώρα μαθήματος.

Ο δικηγόρος σημειώνει ότι πρόκειται για «αισχρή και χυδαία προπαγάνδα» υπέρ της ομοφυλοφιλίας μεταξύ ανηλίκων από τη δασκάλα, η οποία μέχρι στιγμής έχει δεχτεί μόνο συστάσεις από το σχολείο.

Αυτό, δε, που αποδεικνύει την προσπάθεια της δασκάλας να προπαγανδίσει στα 10χρονα ήταν το γεγονός ότι στην ταινία ο προπονητής των 12χρονων τονίζει ότι πρέπει να γίνουν… άντρες! Στο τέλος, οι μαθητές ρώτησαν τη δασκάλα για το «ηθικό δίδαγμα» της ταινίας και εκείνη τους απάντησε ότι αυτό που ήθελε να τους μεταφέρει είναι ότι «ο προπονητής είναι φασίστας»!

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς έχει αποσταλεί εξώδικο από τους γονείς προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να τους γνωστοποιηθεί κατά πόσο η ταινία αυτή «καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου Παιδείας».

Ζήτησαν, επίσης, να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας. Επομένως, αναμένονται εξελίξεις.

Το τρέιλερ της ταινίας:

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Total
0
Shares

Related Posts

Read More

Πανελλήνιες: Σε ποια Τμήματα ΑΕΙ αν εισαχθείτε παίρνετε μαζί με το πτυχίο κατευθείαν και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών!

85 τμήματα, 16 ελληνικών πανεπιστημίων, χορηγούν  κατευθείαν στους προπτυχιακούς αποφοίτους ενιαίο  και αδιάσπαστο  τίτλος  σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του…
Total
0
Share