Μις Αγγλία: Η Μελίσα Ραούφ είναι η πρώτη στην 94χρονη ιστορία των καλλιστείων που διαγωνίζεται χωρίς μακιγιάζ

Η 20χρονη επέλεξε να διαγωνιστεί στα καλλιστεία ομορφιάς «Miss England» χωρίς το μακιγιάζ που βλέπουμε παραδοσιακά σε όλες τις διαγωνιζόμενες και δηλώνει πως ποτέ δεν ένιωσε ότι έπρεπε να ανταποκριθεί στα συμβατικά πρότυπα ομορφιάς

Αυτό ακριβώς έκανε η φοιτήτρια πολιτικής, Μελίσα Ραούφ – και έτυχε μιας σημαντικά εκπληκτικής υποδοχής. Η 20χρονη επέλεξε να διαγωνιστεί στα καλλιστεία ομορφιάς Miss England χωρίς το συνηθισμένο μακιγιάζ που βλέπουμε συχνά στις διαγωνιζόμενες. Στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη φορά στην 94χρονη ιστορία των καλλιστείων που μια διαγωνιζόμενη δεν χρησιμοποιεί μακιγιάζ – και η Μελίσα είχε έναν σημαντικό λόγο για να το κάνει.

Η Raouf βασίστηκε μόνο στη φυσική της ομορφιά όταν εμφανίστηκε στον ημιτελικό του διαγωνισμού στο Λονδίνο και αφού «εντυπωσίασε» τους κριτές, πέρασε στον τελικό γύρο. Αποκάλυψε ότι αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει μακιγιάζ ακριβώς για να κάνει μια δήλωση για την εσωτερική ομορφιά σε μια εποχή εμμονής με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είχα θάρρος αλλά έτρεμα ταυτόχρονα, ήταν τόσο καταπληκτικό που κέρδισα με αυτόν τον τρόπο».

Και πρόσθεσε:

«Σημαίνει πολλά για μένα, καθώς πιστεύω ότι πολλά κορίτσια διαφόρων ηλικιών μακιγιάρονται επειδή αισθάνονται ότι πιέζονται να το κάνουν. Οι ατέλειές μας μας κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό είναι που κάνει κάθε άτομο μοναδικό»

Η φοιτήτρια του King’s College δήλωσε ότι έχει κατακλυστεί από θετικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που έκανε την τολμηρή κίνηση να βγει στην πασαρέλα χωρίς μακιγιάζ.

«Τόσα πολλά κορίτσια μου έστειλαν μηνύματα λέγοντάς μου πώς τις έκανα να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους», είπε. «Με την ψυχική υγεία να είναι τόσο μεγάλο θέμα, θέλω να κάνω όλα τα κορίτσια να νιώθουν καλά. Θέλω απλώς να καταργήσω όλα τα πρότυπα ομορφιάς. Νιώθω ότι όλα τα κορίτσια είναι όμορφα με τον δικό τους τρόπο».

Η μέλλουσα βασίλισσα ομορφιάς σκοπεύει τώρα να διαγωνιστεί στον τελικό με «γυμνό» πρόσωπο, προσθέτοντας: «Θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου ως Μις Αγγλία για να ενδυναμώσω τη φυσική ομορφιά και να εξαλείψω αυτή την τοξική νοοτροπία».

Η Μελίσα Ραούφ θα διαγωνιστεί με άλλες 40 γυναίκες για το στέμμα της Μις Αγγλία στις 17 Οκτωβρίου.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share