Νίκη Κεραμέως : Από το κινητό η επικοινωνία γονέα και σχολείου!

Δεν έχεις έξυπνο κινητό; Δεν έχεις κι επαφή με το σχολείο – Η Οργουελική κυβέρνηση της ΝΔ σας θέλει με ένα κινητό μονίμως ανά χείρας!

Ένα από τα επόμενα βήματα είναι μια ακόμα εφαρμογή στο κινητό. Με αυτήν ο γονέας θα μπορεί να βλέπει τους βαθμούς, τις παρατηρήσεις από το σχολείο, να προγραμματίζει συνάντηση με εκπαιδευτικούς, είπε η υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, την Παρασκευή 13/1, με στελέχη εκπαίδευσης.

Με τη βοήθεια εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο θα πραγματοποιείται ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γονέα και σχολείου, όπως ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη συνάντηση που έκανε με στελέχη της εκπαίδευσης στη Θράκη.

Πρόκειται “για πλήρη ψηφιοποίηση της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας”, συμπλήρωσε η ίδια.

Η Κεραμέως, σε παλαιότερη συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο, είχε δηλώσει ότι στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού θα δημιουργηθεί η πλατφόρμα eParents, μέσω της οποίας οι γονείς θα ενημερώνονται για θέματα φοίτησης των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας σημείωνε (στις 23/5/2021):

Σε συνέχεια του ψηφιακού άλματος που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και μέσω της τηλεκπαίδευσης, συνεχίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, με στόχο την αναβάθμιση και εκπαιδευτικών διαδικασιών αλλά και του ίδιου του εκπαιδευτικού έργου. Στα σχολεία μας, ενδεικτικά, υλοποιούμε ήδη ή εισάγουμε: Ψηφιακό απόσπασμα απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλεκτρονικές εγγραφές από τα νηπιαγωγεία έως και τα λύκεια, ηλεκτρονική διαδικασία κάλυψης θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών με στόχο τον έγκαιρο προγραμματισμό και την κάλυψη των λειτουργικών κενών, ψηφιακή ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών, ενημέρωση υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους: α) για τη βαθμολογία τους και β) για το τμήμα ή τη σχολή επιτυχίας τους. Σημαντική καινοτομία αποτελεί η νέα πλατφόρμα eParents, μέσω της οποίας οι γονείς θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και μία νέα σχέση επικοινωνίας με το δημόσιο σχολείο. Θα λαμβάνουν ενημέρωση για διδακτέα ύλη, βαθμούς, επιδόσεις, απουσίες, θα έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο και τις δραστηριότητες του σχολείου, σε προγραμματισμένες συναντήσεις ή διαδικτυακή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και άλλα.

Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εισάγουμε τα E-Diplomas, μία διαδικτυακή πλατφόρμα βεβαίωσης κτήσης τίτλου σπουδών ΑΕΙ, το Ε-University, με στόχο την αναβάθμιση και επέκταση της ψηφιακής υποδομής, την Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες, όπως εκπτώσεις σε μέσα μεταφοράς, προσβάσεις σε δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλα, με σχετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Πείτε μου σε ποιο άρθρο του Συντάγματος προβλέπεται ότι πρέπει να έχεις έξυπνο κινητό για να ενημερώνεσαι για τους βαθμούς των παιδιών σου και να κανονίζεις “ραντεβού” με τον δάσκαλο ή καθηγητή; Ή η κα «φίλη του Ινστιτούτου Ροκφέλερ» νομίζει ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα;

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share